Pokud patříte mezi lidi, kteří vychutnávají a odhalují tajemství dobré whisky, tak Arran 10y nesmí rozhodně chybět ve vaší sbírce. Vůně připomíná citrusové ovoce, v chti najdeme vanilku, skořici, dub, citrusy. Jemný závěr navazuje na chuť skořice, jablka a citrusů.
Tato whisky je pečlivě smíchána z vybraných sladových a obilných whisky pocházejících z proslulé oblasti Highlands ve Skotsku. Každá kapka této whisky zraje minimálně 3 roky v dubových sudech.
Nadšenci do whisky i whiskey na celém světě si nyní mohou vychutnávat Bulleit Bourbon 10 y. o., speciální whiskey, kterou vytvořil přímo Tom Bulleit, zakladatel Bulleit Frontier Whiskey.
Jedná se o velmi limitovanou edici Tullamore Dew. Tento třikrát destilovaný single malt, lahvován ve věku 18 let, zrál v komplexní směsi sudů po bourbonu, sherry, madeiře a portském sudu. Bylo vyrobeno méně než 2500 lahví a jistě se rychle vyprodají.
Lagavulin 10 years je jednosladová whisky zlaté barvy ze Skotska, přesněji z ostrova Islay. Je to whisky plná kontrastů, částečně díky starým i omlazeným sudům používaným během procesu zrání.
Jednosladová skotská whisky Talisker, vyráběná v nejstarší palírně na ostrově Skye, se vyrábí u moře od roku 1830 a její vůně a chuť vás okamžitě spojí s jejím drsným námořním domovem.
Tenjaku zaujme svojí krásnou jantarovou barvou se zlatavými odlesky. Základem whisky jsou pečlivě vybrané „nezpracované“ whisky a čistá přírodní pramenitá voda.
Yushan whisky zrála v sudech po Bourbon a sherry. Proces zrání dal whisky vláčnou jemnou povahu s tóny jasné cereální sladkosti, karamelu, sušeného ovoce, ananasu, manga a bohatou čirou příchutí medu.
Aroma je kombinací citrusů, meruněk, jabloní, hrušek a mandarinek, s tóny skořice a máty. Velmi jemná až delikátní chuť, se svěžím a středně dlouhým závěrem.
Port Charlotte Islay Barley 2014 ztělesňuje vše, čím může a měla by být whisky z Islay. Vyrobená, destilovaná, zrající a plněná do lahví výhradně na tomto ostrově.