Bio přípravek pro vzkypění těsta na pečené buchty, koláče, bábovky... Je výborným pomocníkem zejména při pečení z třeného nebo litého těsta a při pečení z celozrnné mouky.
Žito je odvozeno od slova žít. Jedli ho již staří Slované. Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví. Uvařte si ho jako přílohu například s osmaženou cibulkou a zeleninou.
Pšenice je obilovina bohatá na vlákninu a bílkoviny (z nich především lepek). To jí předurčuje skvělé pekařské vlastnosti - lepek ovlivňuje kynutí těst, jejich pružnost a dodává nadýchanost pečivu. Pšeničné zrno lze zpracovat domácím mletím na mouku nebo si jej můžete nechat naklíčit a obohatit svůj jídelníček o živiny a sílu z jeho klíčků. Vyzkoušejte také doměkka uvařené zrno jako přílohu k pokrmům.
Možná ho znáte z dovolené z Maroka. Ras el Hanout je oblíbená orientální marocká směs koření na maso, rýži, kuskus, tajine, luštěniny a vegetariánské pokrmy.
Kitl Syrob Černý rybíz obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrobeno z ovocné šťávy a dužniny. Černorybízový sirup Kitl je vhodný pro přípravu domácích osvěžujících limonád a koktejlů. Výborný je i na horké nápoje a dochucení dezertů.