› Potraviny › Trvanlivé potraviny › Obiloviny, vločky, pukance
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 30 položek celkem
Pohankové kroupy loupeme v našem PROBIO bezlepkovém bio mlýně mechanicky a ne tepelně, proto mají světlou barvu a jsou plné živin.
Jednozrnkové vločky - ta správná volba na supergranolu Jednozrnkové vločky z původní nešlechtěné obiloviny. Objevujte s námi zapomenuté plodiny s jejich jedinečnými vlastnostmi.
Rýžové vločky na krémové kaše a lehké dezerty Rýžové vločky nabízí skvělou bezlepkovou variantu oblíbených kaší a dezertů.
Bezlepkové ovesné vločky jsou řešením pro všechy, kdo milují ovesnou kaši či müsli, ale nechtějí či nemohou lepek.
Rýžové pukance jsou jemné, lehce stravitelné a báječně křupavé. Zpestří vaši snídani i svačinku. Nasypte si je do jogurtu, do směsi cereálií nebo jimi ozdobte ovocný salát. Jsou přirozeně bezlepkové.
Pšeničné vločky si vychutnáte v ranních müsli, v domácí granole, ve vydatné kaši i v jogurtu s ovocem.
Pohanka neloupaná je vhodná především na klíčení a odvary. Vypěstované klíčky a výhonky použijte na posyp pomazánek, polévek či do salátů, vychutnáte si šťavnatost plnou živých vitamínů.
Žito je odvozeno od slova žít. Jedli ho již staří Slované. Lidé, kteří jedí žito, mají prý odolný imunitní systém, jsou houževnatí, pevní a zdraví. Uvařte si ho jako přílohu například s osmaženou cibulkou a zeleninou.
Oves si dopřávali před válečnými taženími již staří Římané. Ovesný salát z uvařeného zrna bezpluchého ovsa a zeleniny Vám dodá energii a spousty cenné vlákniny.
Pohanku milujeme, proto jsme jí postavili bezlepkový mlýn. Pohanku lámanku si oblíbíte pro její univerzálnost. Stačí nechat projít varem a máte skvělou surovinu na výtečné kaše, nákypy, karbanátky.
Bezlepkové ovesné vločky Bezlepkové ovesné vločky jsou řešením pro všechny, kdo milují ovesnou kaši či müsli, ale nechtějí či nemohou lepek. Oves sám o sobě lepek neobsahuje, je ale potřeba ho bezpečně a odděleně zpracovat.
Jáhly jsou šetrně oloupaná zrnka prosa setého. Jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a navíc přirozeně bezlepkové.
Ječné kroupy - základ tradiční slovanské kuchyně. Ječné kroupy jsou opět trendy.
Pšeničné pukance medové pro malé i velké mlsouny. Pšeničné pukance medové stvořené pro mlsání kdykoliv během dne. Nasypte si je ráno do misky a zalijte mlékem či jogurtem, vezměte si je do krabičky do školy či na výlet, posypte si jimi svůj ovocný salát. Pšeničné pukance medové vás nikdy nezklamou.
Vaše ovesná s jahodami doplní sílu a vitalitu. Kaše ovesná s jahodami sází na jistotu. Jako základ jsme použili klasické ovesné vločky jako ten nejlepší zdroj energii pro začátek dne. Doplnili jsme kousky jahod a na vás už je čím si dochutíte vy.
Pšeničné otruby, ať máte dost vlákniny! Pšeničné otruby provedou generální úklid vašeho trávicího traktu. Jen to nepřehánějte, stačí vám 1 – 2 lžíce pšeničných otrub denně a rozdíl pocítíte již po krátké době.
Charakteristické purpurové zbarvení dodávají červené pšenici přírodní barviva antokyany. Chuťově červená pšenice výborně doplňuje zeleninové saláty, rizota či zapečené pokrmy. Využijte její osobitou barvu a zpestřete své oblíbené pokrmy.
Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít.