› Potraviny › Trvanlivé potraviny › Těstoviny, rýže, luštěniny › Luštěniny
Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem
Černá drobnozrnná čočka. Má hned několik předností. Na rozdíl od klasických luštěnin, je velmi rychle připravená - nemusí se namáčet a doba varu je cca 20 minut.
Červená čočka je favoritem mezi luštěninami. Nejen, že ji nemusíte předem namáčet, ale hotová je během 15 min. Nenadýmá a je výborně stravitelná.
Fazole bílá ledvina má příjemnou máslovou strukturu, jemnou chuť a pevný tvar. Obohatí Vaše saláty, nezkazí žádnou polévku, přílohu ani rizoto. Po rozmixovaní z ní vznikne skvělý základ na jemné a lahodné pomazánky.
Adzuki jsou maličké hnědočervené fazolky, které neodmyslitelně patří do japonské kuchyně i medicíny.
Sója vyniká svým obsahem bílkovin, což ocení zejména vegetariáni a vegani. Konzumujte ji vždy tepelně upravenou, vařte do úplného změknutí, jinak je hůře stravitelná.
Zelená čočka po uvaření pěkně drží tvar a bude vám skvělou přílohou k pokrmům, dodá jiskru vašim rizotům i pilafům.
Hrách loupaný půlený Vás přesvědčí, že luštěninový pokrm uvaříte snadno, rychle a bez zdlouhavého namáčení. Během krátké chvíle uvaříte krémovou polévku i skvělou kaši.
Červená čočka neloupaná je krásně hnědočervená a rychle uvařená. Je však dobré ji před vařením na 2 hodiny namočit do vody.
Vypěstujte si doma zdravé rostlinné klíčky v BIO kvalitě bez pesticidů. Získáte tím ty nejčerstvější vitaminy.
Cizrna - seznamte se s královnou luštěnin! Navíc patří k nejlépe stravitelným luštěninám a její bílkoviny jistě ocení nejen vegani a vegetariáni.
Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů.
Hrách žlutý celý 500 g BIO
Fazole červená ledvina pochází ze Střední Ameriky, někdy je označována jako „chilli fazole“ a v Mexiku se z ní připravuje tradiční jídlo „chilli con carne“ (chilli s masem).