Bio přípravek pro vzkypění těsta na pečené buchty, koláče, bábovky... Je výborným pomocníkem zejména při pečení z třeného nebo litého těsta a při pečení z celozrnné mouky.
Možná ho znáte z dovolené z Maroka. Ras el Hanout je oblíbená orientální marocká směs koření na maso, rýži, kuskus, tajine, luštěniny a vegetariánské pokrmy.
Šafrán je nejdražším kořením na světě. Už malé množství výrazně ovoní a ochutí polévky, omáčky, rýži i jídla z ryb a drůbeže. Zkuste přidat pár blizen šafránu do rizota či drůbeží polévky, kulinářský zážitek zaručen!
Tato směs sjednocuje italská základní koření a skvěle se hodí k těstovinám, na pizzu, lasagne a na rizoto. Kdo má naspěch, může orestovat pár cherry rajčat v olivovém oleji, přidat italské koření, zamíchat těstoviny, na to sýr a je hotovo!
Indická směs koření je něčím speciálním pro milovníky římského kmínu, neboť toho obsahuje opravdu dostatek. Právě proto se výborně hodí do všech indických pokrmů.