Slunečnicová semínka obsahují 49 % tuků, z nichž se vyrábí výborný kuchyňský olej, 23 % bílkovin (podobně jako maso) a jen 8 % sacharidů. Jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu E a vitaminu B1. Také jsou bohatá na železo, hořčík, vápník a fosfor.
Dýňová semena mají příjemnou oříškovou chuť i široké využití. Přidejte do ranních cereálií, do těst na slané i sladké pečivo, chleba či jako zdobení slaných i sladkých dezertů.
Sušené plody moruše bílé lze přidávat do cereálních kaší, jogurtů, salátů, smoothies, koktejlů, dezertů, mixů s oříšky a sušeným ovocem atd. nebo využít samostatně jako zdravou pochoutku.
Kokos strouhaný na posyp i do moučníků. Kokos strouhaný nesmí chybět v žádné spíži. Sypte si ho do müsli, na kaše i do jogurtu. Prý pomáhá našim kostem.