Mountgay XO je opulentní blend nejkvalitnějších destilátů stařených 8–15 let, smíchaný z rumů vyrobených převážně metodou pot still, což mu dodává větší jemnost a harmonickou chuť.
Rum Brugal Leyenda zraje celých 10 let a během této doby rozvine celý svůj chuťový profil. Proces zrání probíhá ve dvou typech sudů: zpočátku rum odpočívá v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl dříve skladován bourbon. Proces zrání pak probíhá v evropských sudech z červeného dubu, které vstřebaly chuť sherry. Tento sofistikovaný systém dodává rumu Brugal Leyenda jeho komplexní a harmonickou chuť.
Rum pochází z ostrova Mauritius z dílny známého master Blender Frederica Bestela. Je jedinečný svou jemnou nasládlou chutí s buketem oříšků v kombinaci se sušeným ovocem. Rum byl vytvořen zráním v sudech z Jižní Afriky, které mu dodávají aroma amerického dubu a sladký závěr portského.
Rum Auténtico Nativo pochází z Panamy, zraje 15 let ve vypálených sudech, rum má intenzivní tmavě jantarovou barvu. Komplexní aroma spojuje jemnost ořechů se sílou dubu.
Až 25leté rumy, které zrály v sudech po bourbonu a poté v sudech po portském víně značky Graham‘s. Jedná se o moderní, velmi aromatický rum středního těla s tóny vanilky, tmavého karamelu a pražených ořechů.
Vyrábějí se za pomoci pramenité vody, přírodní „divoké“ fermentace a výlučně za použití kotlíkových destilačních zařízení. Staří se v tropických podmínkách a neobsahují žádný cukr ani jiné přísady.
K dosažení unikátního charakteru rumu Doorly‘s XO jsou vybírány master blenderem velmi staré rumy, které se nechávají dále zrát v sudech, ve kterých bylo dříve uloženo španělské Oloroso sherry. Tím dochází k propojení lahodných chutí vyzrálých rumů se sladkostí, kterou dodávají zmíněné sudy.
Tři roky zrající rum, do kterého je při lahvování přidáván lusk vanilky z východního pobřeží Madagaskaru. Jedná se o jemný, vyvážený a v chuti stálý rum, ve kterém se rozvíjí chuť cukrové třtiny a vanilky.
Výběrová pocta odkazu Andrese Brugala, zakladatele, který byl oceněn pro svou velkou odvahu a vyznamenán španělským králem Alfonsem XII. Díky své vášni v umění výroby rumu dosáhl největších vyznamenání své doby. Tak se zrodila jeho legenda.