Martinik

Martinik je zámořský departement Francie v Karibském moři. Má velmi úrodnou půdu, která je jako stvořená k pěstování cukrové třtiny. Martinik stejně jako další ostrovy ve francouzsky mluvící části Karibiku produkuje speciální tzv. zemědělské rumy. Tyto destiláty jsou vyráběny výhradně z čerstvé třtinové šťávy (většinou se rum pálí z melasy – tekutiny vzniklé při odebrání krystalků cukru z třtiny). Takové rumy v sobě silnější aroma cukrové třtiny, čistší barvu a prý lépe působí na organismus.

Martinickému rumu byla udělená francouzská ochranná známka původu. Použití této značky označuje oblast výroby a garantuje kvalitu surovin i stanovený postup. Tato přísná pravidla zaručují vysokou úroveň rumů, které se řadí mezi světovou špičku. Je zajímavé, že i přes poměrně značnou produkci se téměř 60 % všeho rumu vyprodukovaného na Martiniku vypije lokálně. Pro obyvatele Martiniku je rum něco jako pro nás Čechy pivo. Bez rumu není představitelná taneční oslava, svatba ani pohřeb. Podobná tradice je ale i jinde v Karibiku.

1 položek celkem
clement 1976 web
8 264 Kč bez DPH
9 999 Kč

Výjimečný rum z Martiniku z perfektního ročníku 1976, vyrobený přímo ze šťávy cukrové třtiny, vyniká svou kulatostí, vyvážeností a chutí exotického ovoce s ušlechtilým dřevem.

Kód: 2004

Affiliate program