K dosažení unikátního charakteru rumu Doorly‘s XO jsou vybírány master blenderem velmi staré rumy, které se nechávají dále zrát v sudech, ve kterých bylo dříve uloženo španělské Oloroso sherry. Tím dochází k propojení lahodných chutí vyzrálých rumů se sladkostí, kterou dodávají zmíněné sudy.
Hlavním komponentem směsi je Hakashu single malt whisky a poté obilná Chita whisky. Vzniká krásně vyvážená whisky, kterou si nejlépe vychutnáte samostatně.
Appleton Estate 21 Y.O. sestává z pečlivě vybraných rumů minimálního stáří 21 let, které dohromady vytvářejí vskutku mimořádný rum. Je robustní, a přesto neuvěřitelně jemný, vyznačuje se tóny citrusů, koření a dřeva.
Jedná se o elegantní whisky s plným tělem, Glenmorangie Lasanta strávila deset let v sudech po bourbonu, odkud byla na dva roky přemístěna do sudů po Pedro Ximenez a oloroso sherry, kde získala hřejivé kořenité tóny.
Black Barrel od Master blendera Allena Smithe je malosériově a ručně vyráběný. Vzniká smícháním stařeného destilátu z dvojnásobné „pot still" (kotlíkové) destilace a stařeného destilátu vyrobeného kontinuálně.
Whisky Ballantine’s 17YO se vyznačuje barvou zlatého jantaru. V její vůni se prosazuje dubové dřevo a příjemná sladkost. Má vyzrálou, komplexní chuť s medovými tóny a dýmovým závojem.
Black Barrel od Master blendera Allena Smithe je malosériově a ručně vyráběný. Vzniká smícháním stařeného destilátu z dvojnásobné „pot still" (kotlíkové) destilace a stařeného destilátu vyrobeného kontinuálně.