Koktejly s hruškovicí

Dnes jsme pro vás připravili několik nápadů na zajímavé recepty s hruškovicí.

Základem všech nápojů je kvalitní hruškovice a ty nejlepší hruškovice naleznete samozřejmě u Pana Alfréda: https://www.panalfred.cz/hruskovice/ 

Začneme s koktejlem s podmanivým názvem Gigolo. Jedná se o letní ovocný koktejl se sympatickou vůní hruškovice.

Ingredience:

Hruškovice, jahodový sirup, hruškový džus.

Postup přípravy:

Do vysoké sklenice s ledem postupně lijeme hruškový džus, hruškovici a na závěr jahodový sirup v poměru: 3 díly hruškové džusu, 1 díl hruškovice a 0,5 dílu jahodového sirupu. Na závěr koktejl můžeme dozdobit ovocem, například kouskem hrušky nebo koktejlovou třešní.

Dále jsme pro Vás našli recept na Babiččino pohlazení. Jedná se o horký koktejl pro dlouhé zimní večery k příjemnému zahřátí se zajímavou chutí hrušky a koření.

Ingredience:

Hruškovice, bílé víno, voda, skořice, badyán.

Postup přípravy:

1 díl hruškovice, 2 díly bílého vína, 2 díly vody vlijeme do nádoby na vaření, přidáme dle chuti celou skořici a badyán a necháme projít varem. Poté nápoj nalijeme do hrnku nebo šálku a dozdobíme. Můžeme zdobit pomocí použitého koření, ale doporučujeme ještě přidat kousek hrušky s napíchaným hřebíčkem nebo například kumquat.

Na závěr pro Vás máme recept na nejznámější drink s hruškovicí známy z mnoha hospod, hruška s hruškovicí. Stačí nám pouze dobrá hruškovice, párátko a kousek hrušky. Vypijeme hruškovici a zajíme hruškou. Snadný, ale účinný :-).

Na Zdraví!  

Affiliate program