Jedná se o jednodruhový destilát ze švestek odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor. Růžový destilát získal svoji nasládlou koňakovitou a velmi jemnou chuť za tři roky ležení v dubovém sudu po portském víně.
Hruškovica Žufánek je jemný 45% destilát, vyrobený z hrušek Williams. Charakteristické vlastnosti této lahodné odrůdy dodávají destilátu dlouhotrvající hruškovou chuť.
Jesenický calvados má typickou tmavě zlatou barvu, bohaté jablečné aroma s dochutí jader a vanilky. Na rozdíl od francouzských výrobků má jesenický calvados lihovitost 45 %.
HRUŠKOVICE je vyrobena z odrůd hrušek Boscova lahvice, Konference a Williamsova. Zdrojem plodů pro tento destilát byla Polabská nížina na Litoměřicku a okolí Děčína.
Sladce navinulá a aromatická chuť višní maďarské odrůdy Újfehértoi Fürtös, pro většinu z nás těžko vyslovitelná, propůjčuje višňovici plnou ovocnou chuť.
Každý doušek malinového geistu má nezaměnitelnou, jemnou a velmi příjemnou vůni vznikající při pozvolné jednorázové destilaci malinového kvasu s nejjemnějším kojetínským lihem.
Bezinkovice se vyrábí dle originálního receptu, který kombinuje kvašení plodů a květů. Díky tomu naleznete v destilátu květinové tóny a zároveň i ovocnou plnost.
Hruška Clappova patří mezi nejvíce aromatické odrůdy, které v českých sadech naleznete. Díky řízenému kvašení a citlivé destilaci se její typický charakter výrazně projevil i v destilátu.
Meruňkovice patří mezi nejoblíbenější destiláty především díky své jemně nasládlé chuti a výrazné vůni. V pálence z odrůdy ´Velkopavlovická´ ucítíte meruňkový džem s jemným nádechem pecky.