Koktejly se slivovicí

fruit-940100_1280

V tomto článku se podíváme na zajímavé recepty na koktejly, ve kterých je hlavní ingrediencí slivovice.

Kvalitní koktejl se slivovicí neuděláte bez kvalitní slivovice. Kvalitní slivovici vyrobenou v českých lihovarech z českého ovoce najdete samozřejmě u Pana Alfréda:

https://www.panalfred.cz/slivovice/

slivovice

Krémový koktejl se slivovicí

První recept je spíše pro dámy. Jedná se o krémový koktejl, který kombinuje slivovici se sladkým sirupem.

Ingredience:

Slivovice, malinový sirup, smetana ke šlehání, led.

Postup přípravy:

Ingredience pořádně smícháme v následujícím poměru: 1 díl slivovice, 1 díl smetany, 1 díl malinového sirupu. Nejlépe ingredience promícháte v shakeru nebo mixéru. Pokud nemáte rádi maliny, lze samozřejmě použít i jiný sirup, například jahodový, nebo jakákoliv příchuť lesního ovoce.

Slivovice Fizz

Další recept je z kategorie osvěžujících koktejlů na horké letní dny. Recept kombinuje sladkou chuť malin společně se slivovicí a osvěžující kyselou šťávu limetek a citronů.

Ingredience:

Slivovice, Citronová nebo limetková šťáva, malinový sirup, smetana, sodovka.

Postup přípravy:

Opět ingredience potřebujeme pořádně promíchat. Do shakeru nalijeme 1 díl slivovice, 0,75 dílu citronové šťávy, 0,5 dílu malinového sirupu a 1 díl smetany. Po důkladném promíchání vlijeme do sklenice a dle chuti zalijeme sodovkou. Nakonec koktejl můžeme dozdobit plátkem citronu nebo limetky.

Horská slivovice

Tento teplý koktejl, jak už název napovídá, se hodí na dlouhé zimní večery na horách, příjemně prohřeje a zvedne náladu. Kombinuje příjemnou chuť sušených švestek společně se slivovicí a horkým čajem.

Ingredience:

Slivovice, sušené švestky, černý čaj, med.

Postup přípravy:

Do hrníčku vložíme sušené švestky a zalijeme horkým černým čajem. Poté do hrnku s čajem přidáme panáka slivovice a nakonec dosladíme dle chuti medem. Pokud chceme nápoj trochu ozvláštnit, můžeme použít i koření jako například celou skořici nebo hřebíček, kreativitě se meze nekladou. Celé koření nám také dobře poslouží na dozdobení.  

Na zdraví!    

Affiliate program