Koktejly s El Jimador

Margarita El Jimador od Pana Alfréda

Ingredience: El Jimador Blanco, Děčínský zámecký likér, limetková šťáva, sůl, drcený led.

Postup přípravy: Okraj sklenice namočíme do limetkové šťávy a poté do soli, tím vytvoříme na okraji sklenice slanou krustu. Poté 1 díl El Jimador Blanco, 0,5 dílu Děčínského zámeckého likéru a 0,5 dílu limetkové šťávy pořádně protřepeme a nakonec společně s drceným ledem vlijeme do připravené sklenice se slanou krustou, ovšem musíme dát velký pozor, abychom krustu neporušili. Nakonec můžeme drink dozdobit limetkou. 
EJ_margarita_web

Margaritu můžeme připravit i v různých ovocných variantách, jako například mango nebo jahoda. V tomto případě nahradíme drcený led ovocnou dření, případně můžeme použit i ovocný sorbet, limetkovou šťávu vyměníme za šťávu z příslušného ovoce a vynecháme slanou krustu.

                          EJ_margarita_frozen_mango_webEJ_margarita_frozen_jahoda_web

Možná se ptáte proč se tequila kombinuje se solí? Je to jednoduše proto, že sůl působí proti dehydrataci organizmu a jak jistě víme dehydratace je průvodní jev zvýšené konzumace alkoholu a teplého mexického počasí. Ovšem známý postup pití tequily s olizováním soli a zajídáním limetky rozhodně nevymysleli v Mexiku. Mexičané si špetku soli sypou přímo do sklenky s tequilou a poté přidají pár kapek limetkové šťávy. Tequilu vychutnávají zásadně teplou a zapíjí ji vodou. Nám známou kombinaci vymysleli výrobci levné nepravé tequily, kteří chtěli zamaskovat pachuť jejich produktů. Vybírejte proto pouze tequily s nápisem 100% agáve, kde ve složení najdete pouze destilát z agáve a vodu, jako například El Jimador.

El Jimador Paloma

Ingredience: El Jimador Blanco, grepová šťáva, limetková šťáva, soda, cukr.

Postup přípravy: Do vysoké sklenice vlijeme 1 díl grepové šťávy a přidáme několik kapek limetkové šťávy a lžičku cukru. Pořádně zamícháme, tak aby se cukr rozpustil. Poté přidáme 1 díl El Jimador Blanco a opět zamícháme. Nakonec přilijeme 1 díl sody a zasypeme ledem. Nakonec můžeme dozdobit limetkou nebo grepem.     

EJ_paloma_web

El Jimador Sunrise

Ingredience: El Jimador Blanco, pomerančová šťáva, citronová šťáva, grenadina.

Postup přípravy: 2 díly pomerančové šťávy, 1 díl El Jimador Blanco a 0,5 dílu citronové šťávy smícháme ve vysoké sklenici. Přidáme led a nakonec zalijeme grenadinou, tak aby se nám vytvořil "sunrise" efekt. Nakonec dozdobíme plátkem pomeranče a můžeme přidat i koktejlovou třešničku.

EL_sunrise_web

Nakonec recept nejjednodušší: El Uno. 2 cl El Jimador Blanco nebo El Jimador Reposado nalijeme do panáka a pak dále bez dalšího přemýšlení panáka kopneme do sebe. 

uno-detail  

  

Affiliate program