Sudličkova Slivovice 0,7l 50%

Kód: 98
649 Kč / ks 536 Kč bez DPH 927,14 Kč / 1 l
Skladem (4 ks)
Možnosti doručení

Sudličkova Slivovice je čistá pálenka, která je charakteristická svojí vůní. Vyrobena je z kvalitních vyzrálých švestek, tímto je velmi originální. Slivovice je jemná a středně aromatická. 

Švestkový destilát - čistá ovocná pálenka z vyzrálých švestek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sudličkova Slivovice 0,7l 50%

O produktu
Sudličkova Slivovice 0,7l 50% je tradiční český ovocný destilát vyráběný z pečlivě vybraných a plně vyzrálých švestek. Díky obsahu alkoholu 50 % nabízí intenzivní zážitek, který ocení především znalci silnějších pálenek. Tento destilát je výsledkem poctivé práce a řemeslného mistrovství, které spojuje autentickou chuť ovoce s dlouholetou tradicí.

Vůně
Aroma je plné, ovocné a výrazné. Dominují tóny zralých švestek, které doplňuje jemná mandlová linka pocházející z pecek.

Chuť
Na patře je Sudličkova Slivovice bohatá a silná, s hutnou ovocnou chutí. Sladkost švestek je doplněna o jemně kořenitý nádech a typický mandlový dozvuk. Dochuť je dlouhá, hřejivá a harmonická.

Doporučené servírování
Nejlépe si ji vychutnáte při teplotě 18–20 °C v malých degustačních sklenkách, které podtrhnou její aroma i chuť. Hodí se k tradiční české kuchyni, například k uzenému masu, zvěřině nebo sýrovým specialitám. Výborně poslouží jako slavnostní přípitek či digestiv.

Zajímavosti

  • Vyráběná z vybraných, vysoce kvalitních švestek.

  • Obsah alkoholu 50 % dodává destilátu výraznou sílu.

  • Typická mandlová linka díky přítomnosti pecek při destilaci.

  • Tradiční český ovocný destilát s bohatou chutí a dlouhým závěrem.

  • Oblíbená volba pro slavnostní příležitosti i sběratele pálenek.


Sudličkova Slivovice 0,7l 50% je autentický destilát, který spojuje sílu, kvalitu a tradici. Nabízí intenzivní a nezaměnitelný chuťový zážitek, jenž osloví znalce i milovníky tradičních českých pálenek.

O značce

Sudlička je česká rodinná palírna, která se specializuje na výrobu ovocných destilátů a bylinných specialit. Její filozofie stojí na poctivosti, kvalitních lokálních surovinách a tradičních výrobních postupech. Produkty značky Sudlička jsou symbolem řemeslného mistrovství a české tradice, která se snoubí s moderními přístupy. Díky důrazu na autentičnost a kvalitu si destiláty Sudlička získaly oblibu nejen u domácích spotřebitelů, ale i u zahraničních milovníků pálenek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty
Hmotnost: 1.5 kg
EAN: 8594043360099
? % alkoholu: 50%
? Objem: 0,7l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

logo-etiketa 

Starobylý zemědělský dvůr, kde se dnes rodí Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa, jenž nevyhnutelně zanechává stopu v jedinečné esenci zde vyráběných destilátů. Každá kondenzovaná kapka v sobě nese proud historie tohoto dvora.

Do roku 1989 památka chátrala, ale dnes ji můžeme opět vidět v dobrém stavu a hlavně živou díky opravám, které na ní proběhly.
Firma Fonticulus v roce 1998 navázala na tradici zemanské tvrze a začala se věnovat řemeslu lihovarnictví i po vzoru svých předků.

Ovocný lihovar firmy Fonticulus - Sudličkova pálenice se zabývá výrobou ovocných destilátů především ze švestek, hrušek, meruněk a jahod. Mezi další produkty patří také ořechovka, punč a česká kmínka.

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámější pravý ovocný destilát je slivovice, která se vyrábí ze švestek. Ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.
Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pro výrobu používáme pouze zcela zralé, zdravé a čisté plody. Z ovoce se připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených tanků. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas několik týdnů zraje.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Destilační přístroje dnešní doby se prakticky neliší od těch, které se používaly k výrobě před 100 lety. Jedná se o systém dvojí destilace ve dvou kotlích. První destilací dosahujeme toho, že získáme veškerý alkohol obsažený v zápaře. Druhá destilace je proces, ve kterém oddělíme tzv. jádro, které obsahuje množství aromatických látek a alkoholu. Jednou velmi důležitou zásadou, která se ještě nedávno příliš nedodržovala, je nutnost výroby destilačního zařízení z mědi. Měď působí jako katalyzátor, který reaguje s kyanidovými kyselinami, čímž je neutralizuje. 

lihovar1 lihovar2

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují produkty k užití pouze pro osoby starší 18-ti let !