Sudlička Gin 40% 0,7l

Kód: 17633
639 Kč / ks 528 Kč bez DPH 912,86 Kč / 1 l
Skladem (6 ks)
Možnosti doručení

Sudlička Gin 40% 0,7l je český řemeslný gin vyráběný s důrazem na kvalitu a poctivou práci. Vzniká pečlivou macerací a destilací vybraných bylin a koření, které vytvářejí vyvážený a jemně kořenitý profil.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sudlička Gin 40% 0,7l

O produktu
Sudlička Gin 40% 0,7l je český řemeslný gin vyráběný s důrazem na kvalitu a poctivou práci. Vzniká pečlivou macerací a destilací vybraných bylin a koření, které vytvářejí vyvážený a jemně kořenitý profil. Jeho základem je tradiční jalovec, doplněný o další botanicals, jež mu dodávají svěžest a harmonii. Díky své vyváženosti je vhodný jak k přímému vychutnání, tak k míchání prémiových koktejlů.

Vůně
Aroma je jemné, svěží a přirozeně bylinné. Dominují jalovcové tóny, které doplňují citrusové akcenty a lehce kořeněný podtón.

Chuť
Na patře je gin hladký, čistý a příjemně vyvážený. Jalovec hraje prim, avšak elegantně jej doplňují citrusy, lehká nasládlost a bylinné nuance. Dochuť je středně dlouhá, svěží a harmonická.

Doporučené servírování
Sudlička Gin je skvělý základ pro klasické koktejly, jako je Gin & Tonic, Tom Collins nebo Negroni. Výborně chutná také samotný, lehce vychlazený, nebo na velké kostce ledu. V kombinaci s kvalitním tonikem a citrusovou garniturou vynikne jeho svěží charakter.

Zajímavosti

  • Řemeslný gin vyráběný v České republice.

  • Základem je jalovec doplněný o pečlivě vybrané byliny a koření.

  • Obsah alkoholu 40 % zajišťuje jemnost a pitelnost.

  • Vhodný pro čisté vychutnání i pro přípravu koktejlů.

  • Oblíbený pro svůj vyvážený profil a poctivé zpracování.


Sudlička Gin 40% 0,7l je poctivý český gin, který si vás získá svou jednoduchostí, čistotou a vyvážeností chutí. Je ideálním společníkem pro domácí barmanské experimenty i klidné večerní posezení. Přináší kvalitu, která potěší začátečníky i zkušené znalce ginu.

O značce

Sudlička Gin 40% 0,7l je český řemeslný gin vyráběný s důrazem na kvalitu a poctivou práci. Vzniká pečlivou macerací a destilací vybraných bylin a koření, které vytvářejí vyvážený a jemně kořenitý profil. Jeho základem je tradiční jalovec, doplněný o další botanicals, jež mu dodávají svěžest a harmonii. Díky své vyváženosti je vhodný jak k přímému vychutnání, tak k míchání prémiových koktejlů.
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty, Gin 40% 0,7l
Hmotnost: 1.6 kg
EAN: 8594043360044
? % alkoholu: 40%
? Objem: 0,7l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

logo-etiketa 

Starobylý zemědělský dvůr, kde se dnes rodí Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa, jenž nevyhnutelně zanechává stopu v jedinečné esenci zde vyráběných destilátů. Každá kondenzovaná kapka v sobě nese proud historie tohoto dvora.

Do roku 1989 památka chátrala, ale dnes ji můžeme opět vidět v dobrém stavu a hlavně živou díky opravám, které na ní proběhly.
Firma Fonticulus v roce 1998 navázala na tradici zemanské tvrze a začala se věnovat řemeslu lihovarnictví i po vzoru svých předků.

Ovocný lihovar firmy Fonticulus - Sudličkova pálenice se zabývá výrobou ovocných destilátů především ze švestek, hrušek, meruněk a jahod. Mezi další produkty patří také ořechovka, punč a česká kmínka.

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámější pravý ovocný destilát je slivovice, která se vyrábí ze švestek. Ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.
Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pro výrobu používáme pouze zcela zralé, zdravé a čisté plody. Z ovoce se připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených tanků. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas několik týdnů zraje.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Destilační přístroje dnešní doby se prakticky neliší od těch, které se používaly k výrobě před 100 lety. Jedná se o systém dvojí destilace ve dvou kotlích. První destilací dosahujeme toho, že získáme veškerý alkohol obsažený v zápaře. Druhá destilace je proces, ve kterém oddělíme tzv. jádro, které obsahuje množství aromatických látek a alkoholu. Jednou velmi důležitou zásadou, která se ještě nedávno příliš nedodržovala, je nutnost výroby destilačního zařízení z mědi. Měď působí jako katalyzátor, který reaguje s kyanidovými kyselinami, čímž je neutralizuje. 

lihovar1 lihovar2

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují produkty k užití pouze pro osoby starší 18-ti let !