Altvater Gessler bylinný likér 45% 0,5

Kód: 1991
409 Kč / ks 338 Kč bez DPH 818 Kč / 1 l
Skladem (3 ks)
Možnosti doručení

Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem a použitím zdejšími Němci hojně pěstovaných bylin, např. anděliky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Altvater Gessler bylinný likér 45% 0,5l

O produktu
Altvater Gessler je tradiční bylinný likér s obsahem alkoholu 45 %, jehož receptura sahá hluboko do historie. Tento likér je známý svou bohatou, komplexní chutí, kterou mu dodává směs pečlivě vybraných bylin, koření a kořenů. Destilát zraje a maceruje s bylinami, čímž získává typickou temnou barvu a výrazné aroma. Likér je určen pro ty, kteří ocení tradiční recepty a intenzivní chuťové zážitky.

Vůně
V aroma dominují tóny bylinných a kořeněných složek – hořkých bylin, lékořice, anýzu a jemného citrusového podtónu. Vůně je silná, aromatická a vyvážená, s nádechem medu a pryskyřičných tónů.

Chuť
Chuť je intenzivní, hořko-sladká a velmi komplexní. V popředí se objevují tóny bylin, koření, citrusů a lehké nasládlosti. Postupně se rozvíjí hřejivý, dlouhý a výrazně bylinný závěr s jemnou kořeněností a sladkým podtónem. Likér je výrazný, ale dobře vyvážený a harmonický.

Doporučené servírování
Altvater Gessler doporučujeme podávat čistý při pokojové teplotě jako digestiv, aby plně vynikla jeho komplexní bylinná chuť. Výborně se hodí i do míchaných nápojů s tonikem, sodou nebo citrusovou šťávou. Díky své výraznosti může být i součástí originálních koktejlů.

Zajímavosti

  • Altvater Gessler má původ ve Slezsku, kde byl poprvé vyráběn již v 19. století.

  • Obsahuje více než 30 různých bylin, koření a kořenů, které mu dodávají jedinečnou chuť.

  • Název „Altvater“ odkazuje na pohoří Jeseníků (německy Altvatergebirge).

  • Výrazná hořkost je dosažena dlouhou macerací bylinných složek ve vysokoprocentním destilátu.

  • Likér se vyrábí tradičním způsobem, který byl zachován i po přesunu výroby do Rakouska.


Altvater Gessler bylinný likér 45% 0,5l je silný, komplexní a tradiční likér, který potěší všechny milovníky výrazných bylinných chutí. Skvěle se hodí jak pro samostatné popíjení, tak jako součást míchaných nápojů. Je ideální volbou pro ty, kteří hledají autentický chuťový zážitek s nádechem historie.

O značce Palírna a likérka Ullersdorf

Palírna a likérka Ullersdorf se nachází v obci Oskava-Ullersdorf v podhůří Jeseníků a je známá svým důrazem na poctivou řemeslnou výrobu. S láskou k regionálním surovinám a respektem k tradičním postupům zde vznikají destiláty, které odrážejí charakter krajiny i kulturu poctivého lihovarnictví. Každý produkt je výsledkem ruční práce, trpělivosti a zkušeností. Značka Ullersdorf si zakládá na kvalitě, transparentnosti a přirozenosti – bez kompromisů a s hrdostí na českou palírenskou tradici.

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty, Likéry 45% 0,5l
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 45%
? Objem: 0,5l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.