Slivovice Ullersdorf 52% 0,5l

469 Kč 387,60 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Možnosti doručení

Tradiční jednodruhový švestkový destilát z odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor. 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční jednodruhový švestkový destilát z odrůdy Čačanská rodná, které se sklízejí v podhůří jesenických hor. Švestky pro naši slivovici jsou podrceny a kvašeny za stálé, poměrně nízké teploty, aby se vytvořilo co nejintenzivnější aroma. Než se destilát dostane k zákazníkovi, necháváme ho alespoň rok zestárnout. Naše slivovice má příjemnou chuť po ovoci a navinulý jádrový buket typický pro tento druh kořalky. V dubových sudech zraje také tzv. zlatá slivovice, jejíž první pětiletá edice bude uvedena do prodeje v roce 2018.
 
Švestkový destilát je náročný na proces zrání. Čerstvě vypálená slivovice nemá často mnoho společného s např. jednoletou pálenkou. Nemluvě o slivovici např. desetileté. Aby bylo docíleno čistého kvašení a výrazného aromatu, je třeba ovoce vždy podrtit, avšak bez poškození pecek. Neprovádíme úplné odpeckování, jak se v poslední době stalo oblíbeným. Tzv. jádrové slivovice již nejsou v módě, ale kvalitní a chuťově vytříbený destilát ze švestek má obsahovat vyvážený poměr ovocného i jádrového buketu.
 
Vyrábí: Ullersdorf.
logo-Ullersdorf-web

Doplňkové parametry

Kategorie: Slivovice, Slivovice 52% 0,5l, Pálenka 52% 0,5l
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 52%
? Objem: 0,5l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.