Sudličkova Ořechovka 0,7l 30%

Kód: 6253
499 Kč / ks 412 Kč bez DPH 712,86 Kč / 1 l
Skladem (2 ks)
Možnosti doručení

Ořechovka má příjemně nahořklou chuť. Je vyrobena ze směsi kvalitních vlašských ořechů, koření a destilátu. Má tmavou barvu. Používá se jako lék na trávení, zažene nevolnosti. Vlašské ořechy, koření a kvalitní destilát jsou základem dobré ořechovky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sudličkova Ořechovka 0,7l 30%

O produktu
Sudličkova Ořechovka 0,7l 30% je tradiční český likér, který se vyrábí z nezralých vlašských ořechů macerovaných v jemném alkoholu. Díky tomu získává bohatou chuť i charakteristickou tmavou barvu. Tento likér je oblíbený pro svou jemnou hořkost spojenou s nasládlými tóny a nižším obsahem alkoholu, což z něj činí ideální nápoj pro široké spektrum milovníků likérů.

Vůně
Aroma je výrazné a plné, s dominujícími tóny vlašských ořechů doplněných o jemný bylinný a kořenitý podtón.

Chuť
Na patře je Ořechovka jemná, sladce-hořká a harmonická. Typická chuť mladých vlašských ořechů je doplněna o kořeněné a lehce vanilkové nuance. Dochuť je příjemně dlouhá a hřejivá.

Doporučené servírování
Sudličkova Ořechovka se nejlépe podává lehce vychlazená, kolem 12–14 °C. Je ideální jako digestiv po dobrém jídle, ale také jako doprovod k dezertům, koláčům nebo sýrům. Výborně se hodí i jako základ do míchaných nápojů a koktejlů.

Zajímavosti

  • Vyráběna z nezralých vlašských ořechů macerovaných v jemném alkoholu.

  • Obsah alkoholu 30 % zajišťuje jemnost a pitelnost.

  • Tradiční český likér s typickou nasládlou hořkostí.

  • Oblíbená jako digestiv i součást míchaných drinků.

  • Charakteristická tmavá barva díky maceraci ořechů.


Sudličkova Ořechovka 0,7l 30% je poctivý český likér, který spojuje sladkost, hořkost a jemně kořenité tóny. Díky své všestrannosti je ideální jak pro samostatné vychutnání, tak jako součást kreativní mixologie.

O značce

Sudlička je česká rodinná palírna s dlouhou tradicí výroby kvalitních destilátů a likérů. Specializuje se na ovocné pálenky, bylinné speciality i tradiční likéry, přičemž vždy klade důraz na poctivost, pečlivý výběr surovin a tradiční výrobní postupy. Její produkty jsou symbolem českého řemeslného umění, které spojuje tradici s moderním pojetím. Díky autentické chuti a vysoké kvalitě si značka Sudlička získala oblibu nejen u milovníků pálenek a likérů v České republice, ale také u znalců v zahraničí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Likéry
Hmotnost: 1.5 kg
EAN: 8594043361294
? % alkoholu: 30%
? Objem: 0,7l
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Výpis hodnocení

5
Avatar autora | 3.12.2022
This is my annual gift to my elderly neighbor from Vysocina. He and his wife love getting this "advent calendar" to sip throughout December. In a pinch, it can be given for her birthday in November as well :-) Sudlicka makes good drinks and is consistent with the quality. Good value for money.
5
Avatar autora | 1.11.2022
+ Výborné pití pro ženy

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

logo-etiketa 

Starobylý zemědělský dvůr, kde se dnes rodí Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa, jenž nevyhnutelně zanechává stopu v jedinečné esenci zde vyráběných destilátů. Každá kondenzovaná kapka v sobě nese proud historie tohoto dvora.

Do roku 1989 památka chátrala, ale dnes ji můžeme opět vidět v dobrém stavu a hlavně živou díky opravám, které na ní proběhly.
Firma Fonticulus v roce 1998 navázala na tradici zemanské tvrze a začala se věnovat řemeslu lihovarnictví i po vzoru svých předků.

Ovocný lihovar firmy Fonticulus - Sudličkova pálenice se zabývá výrobou ovocných destilátů především ze švestek, hrušek, meruněk a jahod. Mezi další produkty patří také ořechovka, punč a česká kmínka.

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámější pravý ovocný destilát je slivovice, která se vyrábí ze švestek. Ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.
Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pro výrobu používáme pouze zcela zralé, zdravé a čisté plody. Z ovoce se připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených tanků. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas několik týdnů zraje.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Destilační přístroje dnešní doby se prakticky neliší od těch, které se používaly k výrobě před 100 lety. Jedná se o systém dvojí destilace ve dvou kotlích. První destilací dosahujeme toho, že získáme veškerý alkohol obsažený v zápaře. Druhá destilace je proces, ve kterém oddělíme tzv. jádro, které obsahuje množství aromatických látek a alkoholu. Jednou velmi důležitou zásadou, která se ještě nedávno příliš nedodržovala, je nutnost výroby destilačního zařízení z mědi. Měď působí jako katalyzátor, který reaguje s kyanidovými kyselinami, čímž je neutralizuje. 

lihovar1 lihovar2

Prohlašuji, že jsem starší 18-ti let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují produkty k užití pouze pro osoby starší 18-ti let !