Altvater Gessler bylinný likér 45% 0,5

Kód: 1991
399 Kč / ks 330 Kč bez DPH 798 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem a použitím zdejšími Němci hojně pěstovaných bylin, např. anděliky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bylinný likér Altvater je zosobněním jesenických hor. Sladký a 45 % silný nápoj na Jeseníky odkazuje svým názvem (Altvater je německá obdoba názvu Praděd – nejvyšší hory Jeseníků) a použitím zdejšími Němci hojně pěstovaných bylin, např. anděliky. Altvater začala vyrábět firma Siegfried Gessler z Krnova již v roce 1878. Pro svoji kvalitu, osobitou chuť a vůni se mu dostalo nejen světové proslulosti, ale především hojné nápodoby ze strany konkurence. Jeho originální receptura byla nalezena v archivu firmy Gessler a obnovena včetně dnes u žaludečních likérů málo užívané poměrně vysoké lihovitosti. Zlatavý nápoj s emblémem dobrého ducha Jeseníků si vás svými ryzími vlastnostmi utvářenými po více jak sto let zcela získá.
 
Firma Siegfried Gessler z Krnova vznikla v roce 1878 se základním kapitálem 30 zlatých. Během deseti let existence se stala jedním z předních výrobců likérů v Rakousko-uherské monarchii s milionovým kapitálem, který vyvážel své výrobky do celého světa. Nejvýznačnějším produktem firmy byl likér Altvater, který byl dodáván i k vídeňskému dvoru. Pro různé světové trhy byla receptura Altvateru speciálně upravována.
 
Vyrábí: Ullersdorf.
logo-Ullersdorf-web

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.

Affiliate program