Matusalem Gran Reserva 23y 40% 0,7l

1 399 Kč –14 %
thumb 340 380 1610468777matusalem gran reserva 23yo 0 7l 40 1954
1 399 Kč –14 % 1 199 Kč 990,91 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Možnosti doručení

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter. Při popisu kvalit tohoto rumu se těžko vyhnete slovu sofistikovanost, která je přítomná v jeho chuti, aroma i závěru. Gran Reserva 23 je v současné době největším úspěchem v rodině Matusalem.

Barva: bohatá zlatá až jantarová.  

Aroma: vanilka, karamel, švestky, melasa. 

Chuť: sametově hladká, komplexní, vanilka, karamel, melasa, dubové dřevo, bez příznaku surového alkoholu.  

Závěr: suchý, dlouhotrvající, charakteristické chutě setrvávají na středu jazyka.

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Dominikánská republika, 40% 0,7l Tmavý rum 23 let
Hmotnost: 2 kg
? % alkoholu: 40%
? Druh rumu: Tmavý rum
? Objem: 0,7l
? Stáří rumu: 23 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.11.2021
výborná chuť, přiměřená cena

matusalem-logo-web

Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který  je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.

matusalem2

Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení