Matusalem Gran Reserva 23y 40% 0,7l

1 399 Kč –14 %
thumb 340 380 1610468777matusalem gran reserva 23yo 0 7l 40 1954
1 399 Kč –14 % 1 199 Kč 990,91 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Možnosti doručení

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter. Při popisu kvalit tohoto rumu se těžko vyhnete slovu sofistikovanost, která je přítomná v jeho chuti, aroma i závěru. Gran Reserva 23 je v současné době největším úspěchem v rodině Matusalem.

Barva: bohatá zlatá až jantarová.  

Aroma: vanilka, karamel, švestky, melasa. 

Chuť: sametově hladká, komplexní, vanilka, karamel, melasa, dubové dřevo, bez příznaku surového alkoholu.  

Závěr: suchý, dlouhotrvající, charakteristické chutě setrvávají na středu jazyka.

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Dominikánská republika, 40% 0,7l Tmavý rum 23 let
Hmotnost: 2 kg
? % alkoholu: 40%
? Druh rumu: Tmavý rum
? Objem: 0,7l
? Stáří rumu: 23 let
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.11.2021
výborná chuť, přiměřená cena

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

matusalem-logo-web

Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který  je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.

matusalem2

Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.