Višňovice Ullersdorf 52% 0,5l

469 Kč 387,60 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Jeden z nejjemnějších ovocných destilátů je vyráběn kvašením a citlivou destilací přezrálých višní z jihovýchodních svahů Nízkého Jeseníku.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jeden z nejjemnějších ovocných destilátů je vyráběn kvašením a citlivou destilací přezrálých višní z jihovýchodních svahů Nízkého Jeseníku. Višňovice se vyznačuje velmi jemným ovocným aroma s výraznou peckovou dochutí. K dosažení dobré višňovice je třeba zajistit zralé ovoce a především nízkou teplotu pro kvašení, což je v červenci, kdy višně dozrávají náročná podmínka. Díky chladným prostorám historického mlýna, kde sídlí lihovar Ullersdorf, se stabilní teplotou kolem 15 °C vyrábí višňový destilát nejvyšší kvality.
 
Višňovice je spojována a porovnávána s třešňovicí. Višňový destilát má jemnější vůni a buket a nenajdeme u něj pro třešňovici typickou mírnou tříslovinu. Celkově se z višní pálí poměrně málo. U pěstitelů převládá názor, že toto vcelku kyselé ovoce má malou výtěžnost. Jedná se o zakořeněný chybný stereotyp. Obsah kyselin v ovoci pramálo souvisí s množstvím cukrů. Višně mají přibližně stejnou výtěžnost jako třešně.
 
Vyrábí: Ullersdorf.
logo-Ullersdorf-web

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty, Višňovice 52% 0,5l, Pálenka 52% 0,5l
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 52%
? Objem: 0,5l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.