Lázeňský likérový nápoj Ullersdorf 35% 0,5

359 Kč 296,69 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Elixír o síle 35 % má nízký obsah cukru a vysokou aromatičnost. Je orientován na jiné než digestivní účinky, složení jeho drog je spíše antidepresivní a zklidňující.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lázeňský likérový nápoj Ullersdorf je skutečnou zvláštností mezi nápoji tohoto typu. Elixír o síle 35 % má nízký obsah cukru a vysokou aromatičnost. Je orientován na jiné než digestivní účinky, složení jeho drog je spíše antidepresivní a zklidňující. Zároveň jsou tyto byliny (mateřídouška, mařinka, levandule...) silně aromatické a společně vytvářejí dojem intenzivní bylinné luční vůně. Už jen tento aromatický zážitek má klidnící účinek a navozuje pohodovou lázeňskou atmosféru počátku 20. století. Jedná se o první bylinný alkoholický nápoj likérky Ullersdorf. Byl vyvinut v roce 2011 ve spolupráci s losinskými termálními lázněmi.
 
Velké Losiny, německy Ullersdorf jsou jedněmi z nejstarších a nejslavnějších lázní na Moravě. První zmínky o nich pocházejí z poloviny 16. století. Jsou založeny na vývěrech sirné vody, která se užívá především ke koupelím a léčbě poruch pohybového ústrojí. K objevení léčebné účinnosti zdejší vody se váže legenda o nemocném koni, který byl vyhnán svým majitelem. Kůň se několik dní popásal kolem lučních vývěrů v místě dnešních lázní a zcela se uzdravil.
 
Vyrábí: Ullersdorf.
logo-Ullersdorf-web

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty, Likéry 35% 0,5l
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 35%
? Objem: 0,5l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.