Kmínka Ullersdorf 35% 0,5

Kód: 1995
369 Kč / ks 305 Kč bez DPH 738 Kč / 1 l
Skladem (1 ks)
Možnosti doručení

Tradiční český kmínový likér je vyrobený z velmi aromatické ozimé odrůdy kmínu Aprim®, vyšlechtěné šumperským výzkumným ústavem Agritec, která se vyznačuje velmi vysokým obsahem kmínových silic

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tradiční český kmínový likér je vyrobený z velmi aromatické ozimé odrůdy kmínu Aprim®, vyšlechtěné šumperským výzkumným ústavem Agritec, která se vyznačuje velmi vysokým obsahem kmínových silic, především karvolu. Díky tomu je kmínka Likérky Ullersdorf silně aromatická, doplněná anýzovou dochutí. 35 % silný likér se tradičně vyráběl velmi sladký. V závislosti na současných trendech je slazení přizpůsobeno na dnes přijatelnou úroveň. Kmínka je digestivum, které vzbuzuje chuť k jídlu, podporuje trávení a snižuje plynatost. Likér z kmínu představuje návrat již prakticky zaniklého nápoje do vkusu moderní doby, což svědčí o jeho nepopiratelných kvalitách a účincích.
 
Češi jsou známí nadprůměrnou spotřebou kmínu a zároveň patří k jeho nejvýznamnějším producentům v Evropě. V České republice se pěstuje jeden z nejkvalitnějších kmínů na světě, domácí odrůdy představují světovou špičku. Koření s označením Český kmín patří od roku 2008 mezi značky chráněné v rámci EU.

Naše země má ideální podmínky pro pěstování kmínu dané vhodnou půdou, klimatem a pěstitelskými zkušenostmi. Roční výměra v České republice je přibližně 1000 ha s průměrným výnosem půl tuny z hektaru. Vzhledem k roční české spotřebě cca 1400 t kmínu je téměř 1000 t kmínu každý rok dováženo ze západní Evropy, především z Německa a Nizozemí.
 
Vyrábí: Ullersdorf.
logo-Ullersdorf-web

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.

Affiliate program