Metaxa 7* 40% 0,7l

379 Kč 313,22 Kč bez DPH
Na Dotaz
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Spyros Metaxa vytváří ten nejjemnější jantarový alkohol pod sluncem. Mimořádné destiláty zrající v dubových sudech, ušlechtilá muškátová vína z egejských ostrovů Lemnos a Samos.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Spyros Metaxa vytváří ten nejjemnější jantarový alkohol pod sluncem. Mimořádné destiláty zrající v dubových sudech, ušlechtilá muškátová vína z egejských ostrovů Lemnos a Samos a tajný buket z bylin dodávají nápoji Metaxa 7* jeho aromatický charakter.

Barva: tmavě jantarová s odlesky starého zlata

Aroma: elegantní, teplý a ovocný, intenzivní muškát a zralá broskev, sušená švestka, svatojánský chléb a bylinný med. 

Chuť: vyvážená textura, teplá, příjemně kořenitá, s tóny jedlového medu a tmavých rozinek.

Závěr: sametové, s příjemnou dozníváním chuti tmavých rozinek. 

Složení: líh z vína, víno, vinný destilát, bylinné a rostlinné extrakty, barvivo: karamel. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Brandy, Brandy 40% 0,7l
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 40%
? Objem: 0,7l
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

metaxa-web

Spyros Metaxa si vytkl za cíl dosáhnout takové úrovně jemnosti a aromatické intenzity, jaké u lihovin ještě nikdo nedosáhl. Ke splnění svého snu si razil vlastní, původní cestu. Vymykal se konvencím a podstupoval rizika. A vytvořil nápoj plný života a energie a přitom hladký na patře – opravdové potěšení pro smysly. Nápoj, jemuž dal své jméno: Metaxa. Od roku 1888 je odkazem zakladatele také styl Metaxa. Dnes tento styl uvádí v život Společnost Metaxa, vždy věrna původnosti, energii a odvaze riskovat, vlastnostem, jimiž se zakladatel tohoto stylu vyznačoval.

metaxa_historie

Jak vzniká tento jemný nápoj jantárové barvy? Nejprve proběhne dvojitá destilace hroznů tří odrůd vyzrálých pod řeckým sluncem. Poté se destilát staří v ručně vyráběných dubových sudech z francouzské oblasti Limousin. Po dosažení požadované zralosti (označované počtem hvězdiček) nastává mistrovská práce Metaxa mastera, a to sladění jednotlivých eaux-de-vie pro dosažení unikátní a konzistentní chutě. Následně se destilát míchá s archivními muškátovými víny z egejských ostrovů Samos a Limnos a s tajnou směsí bylin a koření (např. extrakt z okvětních plátků růže). Pro dosažení výsledné jemné chuti se Metaxa, ještě před stáčením do lahví, nechává půl roku dozrát v sudech. Zrání tohoto produktu trvá po dobu pěti let.