Pampero Seleccion 40% 0,7l

Kód: 8338
499 Kč / ks 412 Kč bez DPH 713 Kč / 1 l
Skladem (3 ks)
Možnosti doručení

Pampero Selección 1938 Aňejo je tmavší velmi kvalitní rum zrající 5-6 let v dubových sudech, ve kterých zrál dříve bourbon.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pampero Selección 1938 Aňejo je tmavší velmi kvalitní rum zrající 5-6 let v dubových sudech, ve kterých zrál dříve bourbon. Jméno tohoto rumu připomíná rok založení palírny Las Industrias Pampero. Rum je vhodný k samotnému popíjení, ale i do rumových koktejlů. 

Na zdraví! 

Doplňkové parametry

Kategorie: Venezuela
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 40%
? Druh rumu: Tmavý rum
? Objem: 0,7l
? Stáří rumu: 5 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

pampero_logo_web_1

Pampero pochází z Jižní Ameriky z Venezuely, bašty prémiových rumů. Počátky rumu Pampero sahají do roku 1938, kdy Luis Manuel Toro a Alejandro Hernandéz založili obchod s nabídkou rumu a vína, ale taktéž značku Pampero. Ústřední postavou značky Pampero je právě Alejandro Hernandéz, rybářův syn z ostrova Isla de Margerita, veliký dobrodruh, který za svůj život stihne opravdu hodně.

Firma Industrias Pampero je založena v Quinta Crespo, městské čtvrti hlavního města Venezuely Caracas. Nejdříve se věnují pálení rumů a výrobě ovocného vína dle tradic svých předků, ale již nedlouho na to začínají pálit v nové palírně vlastní rum. Nedlouho na to podnik opouští Luis Manuel Toro a vše přebírá Alejandro Hernandéz. Ještě předtím než se v roce 1966 vrací na rodní ostrov, zanechá v rumu Pampero výraznou stopu. Hernandéz a potažmo značka Pampero je totiž první značkou rumů ve Venezuele, která začne rumy stařit v dobových sudech a označuje je slovem „Anejo“, stařený rum. Druhým vroubkem Alejandra je lihovitost rumu. Nejdříve se Pampero vyrábělo zásadně v lihovitosti 50%, což se ale zdálo jako příliš silný rum na poklidné popíjení, proto se lihovitost rumu Pampero nejdříve snížila na 45% a později 40%. Taktéž se výrazně změnila barva rumu, od velice tmavě hnědé barvy se postupně ustálila na jantarově zlatou.  

Díky tomu že Alejandro Hernandéz je vášnivý cestovatel a dobrodruh na svých cestách sbírá mnoho nápadu jak vylepšit rum Pampero. Díky tomu se značka Pampero stala jakýmsi ukazatelem kvality rumu, jakýmsi průkopníkem a inovátorem v oboru. Jakousi tečkou za jeho snažením o kvalitní rum, je schválení zákonu ve Venezuele, který říká, že rum musí být destilát z cukrové třtiny stařen minimálně 2 roky v dřevěném sudu, aby mohl nést označení rum.

Aktuálně výroba rumů Pampero podléhá nejvyšším standardům kvality. Palírna má vlastní sladkovodní zdroj, fermentace probíhá od 12 hodin do 12 dní, podle toho jaký druh rumu se aktuálně vyrábí. K fermentaci se používají speciálně vypěstované kvasné kmeny. Destiluje se v kolonových i kotlíkových destilačních přístrojích, přičemž se vždy destiluje minimálně 2x. Dle druhu rumu se pak používají dubové sudy po bourbonu a sherry. Nejznámější zástupci značky Pampero jsou Pampero Aniversario a Pampero Especial.

Na zdraví!  

 

Affiliate program