Panama Pacific Rum 9yo 47,3% 0,7l

Kód: 7800
949 Kč / ks 784 Kč bez DPH 1 356 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Charismatický blend rumů Panama Pacific. Tento rum vyniká svojí typickou barvou jantaru se zlatavými odlesky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charismatický blend rumů Panama Pacific. Všechny rumy v celkovém blendu zrály minimální po dobu 9 let. Nejprve 3 roky v sudech po bourbonu a následně 6 let v sudech po Tennessee a Canadian rye whiskey. Tyto sudy nebyly předem vypáleny, ale pomalu toastovány. Díky tomu vzniká co nejlepší interakce mezi dubových dřevem a rumem. Souhra mezi těmito sudy udržuje požadovanou rovnováhu mezi vnitřními vlastnostmi rumu a vlastnostmi použitých dubových sudů.

Tento rum vyniká svojí typickou barvou jantaru se zlatavými odlesky. Pro tento rum jsou charakteristické tóny máslového karamelu a vanilkového krému společně s tóny sultánek, sušených třešní a meruněk. Sladkou vůní doplňují tóny strouhaného kokosu a pečených banánů. Jemná, ale výrazná chuť je zakončena zřetelným dubovým závěrem.

Původ: Panama
Stáří: minimálně 9 let
Barva: jantarová se zlatavými odlesky
Vůně: máslový karamel, vanilka, sultánky, sušené těšně, meruňky, kokos, pečené banány
Chuť: jemná a výrazná, zřetelný dubový charakter

Na zdraví!

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 47,3%
? Druh rumu: Tmavý rum
? Objem: 0,7l
? Stáří rumu: 9 let
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Panamá-Pacific Rum je značka španělského typu rumů vyrobených z melasy cukrové třtiny v lihovaru San Carlos v provincii „Provincia de Herrera“ v Panamě. Celoroční horké a vlhké podnebí této krásné středoamerické země dosahuje průměrných teplot až 35 °C a nabízí tak dokonalé prostředí nejen pro zrání těchto rumů, ale také pro produkci cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Veškerý proces výroby je pod pečlivým dohledem týmu kontroly kvality a samotných mistrů rumu.

Hlavním znakem rumů Panama Pacific Rum je skutečný věk zrání, který je vyznačen na etiketě každého jednotlivého rumu. Žádný z rumů tak není naplněn do láhve, dokud zcela nedosáhne stanoveného věku. Věkové prohlášení společnosti Panamá-Pacific udává vždy nejmladší rum v blendu daného rumu, tedy nejen jeho část. Výroba rumů Panama Pacific začíná v panamské provincii „Provincia de Herrera“. Sklizeň cukrové třtiny probíhá během její optimální zralosti. Po sklizni se maximálně do 12 hodin extrahuje čerstvá šťávy z cukrové třtiny. Díky rychlému zpracování si třtina zachovává svoji prvotřídní kvalitu a zejména svoji čerstvou sladkost. Třtinová šťáva se poté pomocí krystalizace odpaří na bohatou a sladce lahodnou melasu. Do melasy se přidají kvasnice extrahované z ananasů, aby se cukry fermentovaly na nízkoalkoholickou kaši a mohla tak následovat destilace. V souladu s tradicí rané výroby rumu původně uplatňovanou na Kubě, se třtinová kaše destiluje v historické měděné koloně „Coffey cooper column still“. Pro plnější chuť a bohatší charakter rumů se alkohol destiluje na nižší hodnoty, než je tomu u většiny rumových palíren. Po destilaci je čerstvý rum uložen do použitých sudů po bourbonu z Kentucky a to na dobu minimálně 3 let. Po této době dochází k důkladné analýze, aby se zjistila integrita pro rumy s potenciálem dlouhodobého staření. Vybrané rumy jsou následně umístěny do sudů po prémiové Tennessee a Canadian rye whiskey. Tyto sudy nejsou předem vypáleny, ale pomalu toastovány. Díky tomu předávají výsledným rumům krásné máslové, vanilkové a karamelové tóny. Společně s původními tóny cukrové třtiny a melasy tak vznikají zcela jedinečné rumy, které jsou bohaté na aroma a dominují svojí nezaměnitelné jemnou avšak plnou chutí.

Affiliate program