Rýži Arborio si oblíbí všichni milovníci italských pokrmů. Rýže Arborio je po uvaření křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu, což je typické pro italská risotta.
Rýže dlouhozrnná bílá vyniká svou krásnou barvou, rychlou přípravou a příjemnou chutí. Za 15 - 20 min získáte vynikající přílohu k vašim masovým i zeleninovým pokrmům, k omáčkám nebo luštěninovým směsím.
Jasmínová rýže má nezaměnitelnou vůni, která během vaření provoní celou kuchyni. Jasmínovou vůni a chuť získává díky specifickému klimatu a půdě v severní oblasti Thajska, kde se pěstuje.
Rýže kulatozrnná natural je výjimečná svým baculatým tvarem a vysokým obsahem škrobu. Díky němu do sebe absorbuje hodně vody. Po uvaření vás překvapí svou příjemnou krémovou konzistencí.
Rýže pestrobarevná je výtečnou směsí dlouhozrnné rýže natural, červené rýže a divoké neboli "indiánské rýže". Dopřejte si originalitu a dodejte vašemu pokrmu barevnost a netradičnost.
Rýži Arborio si oblíbí všichni milovníci italských pokrmů. Rýže Arborio je po uvaření křupavá uvnitř a lehce lepivá na povrchu, což je typické pro italská risotta. Výtečně vám bude chutnat houbové, ale i dýňové, cuketové či brokolicové rissotto.
Rýže červená vyniká svou jedinečnou červeně rezavou barvou a oříškovou chutí. Patří mezi speciální neloupané druhy rýže. Dodá atraktivitu vašim salátům, přílohám a rizotům. Díky obsahu obalové vrstvy jsou její zrna plná vlákniny a vitamínů. Zamilujete si ji na první ochutnání.
Basmati rýže získala svůj název podle své příjemné vůně. Basmati znamená v sanskrtu „voňavá“. Její zrno je krásně štíhlé a podlouhlé a po uvaření zústává dokonale sypké. Basmati bílá prochází mechanickým loupáním a obrušováním, a tak vyniká čistou bílou barvou. Perfektě se hodí k omáčkám, zeleninovým i masovým pokrmům, dodá zajímavost salátům, nezklame vás v rizotu ani pilafu.
Basmati rýže získala svůj název podle své příjemné vůně. Basmati znamená v sanskrtu „voňavá“. Její zrno je krásně štíhlé a podlouhlé a po uvaření zústává dokonale sypké.
Rýže dlouhozrnná natural není loupaná ani leštěná, proto si zachovává vyšší obsah vlákniny i vitamínů. K uvaření bude potřebovat delší dobu, počítejte tak s 50 - 60 minutami.