Pšenice červená 500 g BIO PROBIO

Kód: 910210
36 Kč / ks 31,30 Kč bez DPH
do týdne
Možnosti doručení

Charakteristické purpurové zbarvení dodávají červené pšenici přírodní barviva antokyany. Chuťově červená pšenice výborně doplňuje zeleninové saláty, rizota či zapečené pokrmy.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným  obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod. Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou. Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.

Doplňkové parametry

Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 0.6 kg
Alergeny: LEPEK
složení: pšenice červená bio
skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Affiliate program