Mouka z červené pšenice celozrnná jemně mletá BIO 1 KS (4 kg)
Detailní popis produktu
Pšenice červená je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin. V České republice se ji povedlo namnožit z několika málo zdrojů z genobanky panu Janu Hlaváčovi. Jak na červenou pšenici v kuchyni? Mouka z červené pšenice se hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 4.1 kg |
Alergenů: | LEPEK |
composition: | <P></P> |
storage: | <P></P> |
onStock: | A |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.