Česká špalda loupaná NAŠE BIOFARMA 500 g

 

Špalda patří k prastarým obilovinám Je mnohem lépe stravitelná než pšenice a tím je náš organismus schopen z ní získat mnohem více vzácných živin.

Dostupnost do týdne
36 Kč
31,30 Kč bez DPH
   
Značka PRO-BIO obchod.spol. s r.o.
Kategorie Potraviny
 

Značka NAŠE BIOFARMA je zárukou, že plodina pochází od vybraných českých farmářů z českých ekologických polí, o farmě a místu pěstování se můžete dočíst na etiketě.

Špalda patří k prastarým obilovinám, minimálně šlechtěným a nese si v sobě své původní vlastnosti. Je mnohem lépe stravitelná než pšenice a díky tomu je náš organismus schopen z ní získat mnohem více vzácných živin. Špalda má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem kvalitních tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. Špalda je oblíbená především pro svou lehkou stravitelnost a pozitivní působení na imunitní systém, posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Je vhodná pro rekonvalescenty, děti i sportovce. Pro svůj vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index pomáhá při redukci hmotnosti i tím, že po dlouhou dobu nebudete mít pocit hladu. Je to i díky hodnotným polysacharidům, které si organismus postupně rozkládá na jednoduché cukry. Komplexnost těchto potravin je to nejdůležitější proč bychom měli špaldu i ostatní plodiny pravidelně konzumovat. Kvalitu špaldy oceňovali před mnoha stovkami let i léčitelé jako např. Sv. Hildegarda.

Jak špaldu využít? Špalda má nezaměnitelnou oříškovou chuť a je příjemná na skus. Tato obilovina se dá využít na mnoho způsobů. Vařená, třeba se smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou, jako zajímavá příloha. Podobně jako ostatní obilniny ji můžete přidat do masových či zeleninových směsí, salátů. Je vhodná k zapékání, jako zavářka do polévky, k přípravě karbanátků, netradičního rizota. Můžete ji rozemlít na čerstvou mouku nebo z ní udělat voňavé vločky.

Hmotnost 0.6 kg
Alergeny LEPEK
složení špalda bio
skladování Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 75%

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací o cookies naleznete zde.