Ocet balzamikový 500 ml BIO

145 Kč 126,09 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Balzámový ocet či balsamico (italsky aceto balsamico) je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech. Tradiční balzámový ocet z Modeny musí být prodáván vespeciální láhvi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Balzámový ocet či balsamico (italsky aceto balsamico) je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech. Tradiční balzámový ocet z Modeny musí být prodáván vespeciální láhvi. Označení Aceto balsamico tradizionale di Modena či Aceto balsamico tradizionale di Reggio Emilia neboli tradiční balzámový ocet z Modeny či z Reggia Emilia mohou na svých etiketách mít pouze výrobky, jež splňují přísná kritéria tradičních výrobních postupů. Je chráněno italským i unijním zákonem.
Vzhledem k tomu, že jakákoli tepelná manipulace ovlivňuje chuť tohoto výrobku (vyvařuje se typická kyselost), používají se balzamikové octy výhradně pro přípravu studených jídel, u teplé kuchyně pak až na závěr přípravy pokrmu. Octy mají skutečně široké použití – ochucují se jimi ryby, zelenina, ovoce, omáčky… Kyselost octa ja 6 %.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ocet
Hmotnost: 0.6 kg
Průměrné výživové údaje ve 100 g: 449 kJ
tuky (g): 0
z toho nasycené nemastné kyseliny:: 0
sacharidy (g): 21
Z toho cukry: 20
bílkoviny (g): 0,7
sůl (g): 0,08
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: