Sudličkova Staročeská Meruňka 0,7l 37,5%

Kód: 6254
429 Kč / ks 355 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Možnosti doručení

Sudličkova Staročeská Meruňkovice je vyrobena sběrem nejlepších odrůd vyzrálých meruněk z Velkopavlovických sadů. Je jemným ovocným destilátem, který je vhodný podávat jako aperitiv.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Staročeská meruňkovice má intenzivní meruňkovou vůni a plnou chuť. Staročeskoá meruňkovice se vyrábí macerací těch nejlepších odrůd Velkopavlovických meruněk, které vynikají svojí výtečnou sladkou chutí. Pro zachování svého unikátního aroma má meruňkovice o něco nižší obsah alkoholu než slivovice. Staročeská meruňkovice je ideální volbou pro výjimečné události. Doporučit ji můžeme také jako výborný digestiv po dobrém jídle.

Složení: jemný líh, meruňkový destilát, meruňkový macerát. 

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 2.9.2022
+ Objednání z domova

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-etiketa 

Starobylý zemědělský dvůr, kde se dnes rodí Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa, jenž nevyhnutelně zanechává stopu v jedinečné esenci zde vyráběných destilátů. Každá kondenzovaná kapka v sobě nese proud historie tohoto dvora.

Do roku 1989 památka chátrala, ale dnes ji můžeme opět vidět v dobrém stavu a hlavně živou díky opravám, které na ní proběhly.
Firma Fonticulus v roce 1998 navázala na tradici zemanské tvrze a začala se věnovat řemeslu lihovarnictví i po vzoru svých předků.

Ovocný lihovar firmy Fonticulus - Sudličkova pálenice se zabývá výrobou ovocných destilátů především ze švestek, hrušek, meruněk a jahod. Mezi další produkty patří také ořechovka, punč a česká kmínka.

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámější pravý ovocný destilát je slivovice, která se vyrábí ze švestek. Ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.
Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pro výrobu používáme pouze zcela zralé, zdravé a čisté plody. Z ovoce se připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených tanků. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas několik týdnů zraje.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Destilační přístroje dnešní doby se prakticky neliší od těch, které se používaly k výrobě před 100 lety. Jedná se o systém dvojí destilace ve dvou kotlích. První destilací dosahujeme toho, že získáme veškerý alkohol obsažený v zápaře. Druhá destilace je proces, ve kterém oddělíme tzv. jádro, které obsahuje množství aromatických látek a alkoholu. Jednou velmi důležitou zásadou, která se ještě nedávno příliš nedodržovala, je nutnost výroby destilačního zařízení z mědi. Měď působí jako katalyzátor, který reaguje s kyanidovými kyselinami, čímž je neutralizuje. 

lihovar1 lihovar2

Affiliate program