Sudličkova Hruškovice 0,7l 50%

Kód: 99
629 Kč / ks 520 Kč bez DPH
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Sudličkova Hruškovice je charakteristická svou chutí čerstvých hrušek, vyrobená je pouze z ovocného lihu. Její konzumace je vhodná ke každé příležitosti. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hruškovice je dnešními konzumenty mnohem více žádaná, než dříve. Sudličková Hruškovice se vyrábí z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a tříděny. Hrušky musí být velmi dobře vyzrálé. Nevhodné jsou ranní odrůdy hrušek, protože obsahují malé procento cukrů a také mnohem menší množství aromatických látek. Je to tedy velmi složitý proces, který začíná sklizní, následně jsou hrušky nasypány do velkokapacitního šrotovníku, kde jsou hrušky rozdrceny, dále jsou dopraveny do vřetenového čerpadla, které je rozmělní na kaši. Z vyzrálého ovoce je připraven kvas (ten trvá minimálně 60dnů), bez přístupu vzduchu. Charakteristické a aromatické prvky jsou do destilátu přeneseny díky tomuto kvašení. Proto je na něj kladen velký důraz. Na přípravu 1l této pálenky je potřeba 10-14kg hrušek, dle cukernatosti.

Složení: ovocný destilát, voda 

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty, Destiláty s obsahem alkoholu 50%, Hruškovice 50% 1l, Hruškovice 50% 0,5l, Hruškovice 50%, Pálenka 50% 1l, Pálenka 50% 0,5l, Pálenky 50%
Hmotnost: 1.5 kg
? % alkoholu: 50%
? Objem: 0,7l
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-etiketa 

Starobylý zemědělský dvůr, kde se dnes rodí Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa, jenž nevyhnutelně zanechává stopu v jedinečné esenci zde vyráběných destilátů. Každá kondenzovaná kapka v sobě nese proud historie tohoto dvora.

Do roku 1989 památka chátrala, ale dnes ji můžeme opět vidět v dobrém stavu a hlavně živou díky opravám, které na ní proběhly.
Firma Fonticulus v roce 1998 navázala na tradici zemanské tvrze a začala se věnovat řemeslu lihovarnictví i po vzoru svých předků.

Ovocný lihovar firmy Fonticulus - Sudličkova pálenice se zabývá výrobou ovocných destilátů především ze švestek, hrušek, meruněk a jahod. Mezi další produkty patří také ořechovka, punč a česká kmínka.

Pravý ovocný destilát je alkoholický nápoj, kdy líh v něm obsažený pochází pouze z ovocného kvasu. Nejznámější pravý ovocný destilát je slivovice, která se vyrábí ze švestek. Ale z každého ovoce se dá vyrobit destilát, tedy čirý alkoholický nápoj.
Výroba destilátu je složitý a dlouhý proces, který začíná sklizní ovoce a jeho tříděním. Pro výrobu používáme pouze zcela zralé, zdravé a čisté plody. Z ovoce se připraví ovocná drť, která se dopraví do uzavřených tanků. Toto stadium výroby se nazývá kvašení a za nepřístupu vzduchu zde kvas několik týdnů zraje.

Samotná výroba destilátu se nazývá destilace. Destilační přístroje dnešní doby se prakticky neliší od těch, které se používaly k výrobě před 100 lety. Jedná se o systém dvojí destilace ve dvou kotlích. První destilací dosahujeme toho, že získáme veškerý alkohol obsažený v zápaře. Druhá destilace je proces, ve kterém oddělíme tzv. jádro, které obsahuje množství aromatických látek a alkoholu. Jednou velmi důležitou zásadou, která se ještě nedávno příliš nedodržovala, je nutnost výroby destilačního zařízení z mědi. Měď působí jako katalyzátor, který reaguje s kyanidovými kyselinami, čímž je neutralizuje. 

lihovar1 lihovar2

Affiliate program