Dne 27. 9. a 28. 9. bude naše výdejna na Praze 3 uzavřena. Těšíme se na Vás v ostatní pracovní dny. 

Jesenický Calvados Ullersdorf 45% 0,5

899 Kč 742,98 Kč bez DPH
do týdne
Možnosti doručení

Jesenický calvados má typickou tmavě zlatou barvu, bohaté jablečné aroma s dochutí jader a vanilky. Na rozdíl od francouzských výrobků má jesenický calvados lihovitost 45 %.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedná se o druh brandy, která se vyrábí skladováním a úpravou jablečného destilátu. Na rozdíl od francouzského příbuzného se jesenický calvados vyrábí jednokotlovou destilací zkvašených jablek místních odrůd. Je skladován alespoň tři roky v dubových sudech a upraven macerací nepatrného množství koření a karamelu. Výsledný produkt má pak typickou tmavě zlatou barvu, bohaté jablečné aroma s dochutí jader a vanilky. Na rozdíl od francouzských výrobků má jesenický calvados lihovitost 45 %. Od roku 2014 je každoročně upravena a uskladněna várka jablečné pálenky, z níž se po třech letech stane postupným zráním a přeměnou chutí prvotřídní calvados. Od roku 2016 se mohou zákazníci každoročně těšit na 600 lahví tohoto lahodného nápoje. 
 
Když v roce 1588 ztroskotala u normandských břehů španělská válečná loď El Calvador, získala po ní název Calvados tato část pobřeží a nakonec i zdejší jablečná brandy. Ta je tradičně vyráběná destilací jablečného vína speciálně namíchaného z odrůd kyselých, sladkých a hořkých. Pálenka musí zrát alespoň dva roky v dubových sudech. Vzniká jemný zlatavý nápoj, který proslavil normandské oblasti Pays d‘ Auge a Domfrontais po celém světě.
 
Vyrábí: Ullersdorf.
logo-Ullersdorf-web

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty, Jablkovice Calvados 45% 0,5l, Pálenka 45% 0,5l
Hmotnost: 1.7 kg
? % alkoholu: 45%
? Objem: 0,5l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Ullersdorf_logo_lahve-web

Jesenická likérka a destilerie Ullersdorf navazuje na tradici již zaniklých výrobců ovocných destilátů a likérů Josef Schreiber z Vikýřovic, Josef Just ze Šumperku a Siegfried Gessler z Krnova. Celý provoz je umístěn v prostorách tzv. Maršíkovského mlýna u Velkých Losin. Jedná se o jeden z nejstarších mlýnů v Podesní a první zmínky o něm se vážou k roku 1584. Mlýn ztratil svoji původní funkci v 80. letech 20. století a jeho provoz nebyl obnoven. V roce 2004 zde bylo započato zpracování ovoce, pěstitelské pálení a výroba ovocných destilátů. Od roku 2012 byla započata také výroba bylinných likérů.

V oblasti Jeseníků je výroba ovocných destilátů tradičním způsobem zpracování ovoce. Jedná se především o výrobu švestkového a jablečného destilátu, pro jejichž pěstování zde byly a jsou, vhodné podmínky, především dostatek kvalitního cidrového ovoce. Díky příznivému klimatu a dobré půdě pro pěstování ovoce, se celé oblasti Podesní v minulosti přezdívalo „Severomoravská ovocná komora“. Již v německé minulosti kraje se však drobní výrobci specializovali také na osobité pálenky z drobného ovoce (z malin, šípku, rybízu, jeřabin) a likéry z místních bylin.

Ušlechtilé ovocné destiláty značky Ullersdorf jsou zárukou tradičního zpracování, vysoké úrovně znalostí, dovedností a původu v kvalitním ovoci. Při výrobě bylinných likérů je užíváno pouze bylin a přírodních esencí, žádných náhražek, barviv ani aromat. Ovocné destiláty jsou od příjmu ovoce, přes jeho drcení, kvašení až po vypálení, ležení a balení vyráběny s citem pro originální vlastnosti, profesionálním přístupem avšak tradičním manuálním postupem. Srdcem výroby jsou kamenné sklepy více jak 400 let starého mlýna, kde pro Vás již více jak 6 let zrají naše ovocné destiláty a získávají postupem času zlatavou barvu dubových sudů, nasládlý charakter vína a nenapodobitelné aroma ovocného destilátu, který už něco pamatuje.

Při výrobě ovocných destilátů a geistů se upřednostňuje místní ovoce z podhůří Jeseníku a povodí řek Moravy, Desné a Oskavy. To je také důvod, proč v nabídce lihovaru Ullersdorf nenajdete např. meruňkovici. Ta má své jedinečné místo v jižněji položených regionech. Naopak, zcela typickým druhem jesenického ovoce jsou jeřabiny. Lihovar Ullersdorf chce také pozvednout výrobu destilátů z jablek, která mají v jesenickém regionu, ale také v celé České republice velkou tradici. Kvalita jablečného destilátu je všeobecně nedoceněna, je spojena s různými mýty a kolísavou kvalitou. Z hlediska zpracování a chuťových dispozic při výrobě alkoholu destilací, se přitom v případě jablek jedná o jednu z nejkvalitnějších surovin. Většinu ovoce pochází od místních pěstitelů a sběračů.