Michlovský BIO Malverina bílé pozdní sběr
Detailní popis produktu
Vůni svěžích hroznů prolínají čerstvě nastrouhaná jablka s cereální dochutí. Víno kvasilo a dlouhodobě zrálo na jemných kvasničných kalech ve velkém 6.000 litrovém sudu z francouzského dubu.
Toto víno doporučujeme k mušlím svatého Jakuba s opečeným vepřovým bokem a ananasem, humrovému rizotu se šťávou z grilovaných rajčat a kořenovou zeleninou. Výborně se hodí k tvrdým a polotvrdým zrajícím sýrům. Podáváme při teplotě 10 - 12 °C.
Veškeré práce ve vinicích, které se nacházejících v systému ekologického vinohradnictví, jsou prováděny v souladu s přísnými ekologickými normami a limitovaným chemickým ošetřením.K bio produkci jsou používány především nově vyšlechtěné odrůdy, které mohou díky svým vlastnostem udržet dobrý zdravotní stav s podstatně nižším množstvím ochranných postřiků.
Vyrábí: Vinselekt Michlovský.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Založení vinařství Vinselekt Michlovský v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. profesionálním vinařským světem a produkovala především vína určená pro zpracování na sekty. Postupně se však pozornost začala zaměřovat na produkci kvalitních jakostních přívlastkových vín. V roce 1994 se stává součástí firmy Šlechtitelská stanice vinařská v Perné. V roce 1995 začala firma plnit svá nejlepší vína do láhví a uchovávat je do okamžiku optimální zralosti. V době, kdy se trh plnil průměrnými víny, oslovila náročného zákazníka vysokou kvalitou.
Aktuálně vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Již od počátku existence sbírá Vinselekt Michlovský přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí a na jaře 2010 získává historicky první ocenění Vinařství roku 2009.
Dokonale polohované vinice společně s vhodným vápencovým podložím, příznivými klimatickými podmínkami a odborným tradičním zpracováním, umožňují produkovat krásná vína mající jak vynikající svěžest s ovocnými a květinovými tóny, tak i vína plná, extraktivní a kořenitá s výrazným potenciálem k zrání na láhvi.
Velice důležité je dát vínu volnost, co nejméně se mu plést do cesty a nechat co nejvíce prostoru pro terroir s danou odrůdou a to vše s co nejmenším použitím oxidu siřičitého.
Nové odrůdy révy vinné, vyšlechtěné pod vedením Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., jsou převážně využívány k BIO-výrobě vín a moštů. Rovněž inovace a kreativita jsou ve Vinselekt Michlovský velmi důležitým aspektem, což dokazuje nová řada nízkoalkoholických a nealkoholických jemně šumivých vín (bílé, růžové, červené), k jejichž výrobě je použita nejmodernější technologie umožňující plně zachovat aromatické látky.