Dne 1.5. a 8.5. bude naše výdejní místo zavřeno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vás v ostatní pracovní dny. 

Koktejly s rumy Diplomático

Army & Navy 

Ingredience: 45 ml Diplomático Planas, 15 ml citrónová šťáva, 10 ml mandlový sirup, 3 lžičky bitteru s příchutí lékořice. 

Všechny ingredience vložíme do boston shakeru, přidáme led a pořádně protřepeme, poté přecedíme do vychlazené sklenice. Podáváme bez ozdoby.

army-web

Původně je tento drink podáván s ginem, ale doporučujeme vyměnit gin právě rumem Diplomático Planas. Planas má krémový profil, vanilkovou a oříškovou chuť, proto tomuto drinku dává pěkný osvěžující nádech.

Negroni Twist

Ingredience: 30 ml Diplomático Mantuano, 20 ml Martini Rosso, 20 ml Campari.

Všechny ingredience vložíme do sklenice na míchání a přidáme led. Zamícháme a scedíme skrz led do whisky sklenice do které předem připravíme větší kostku ledu. Drink zamícháme pouze lehce, tak aby se všechny ingredience nespojili, ale postupně uvolnili chuť spolu s kostkou ledu ve sklence na whisky. Dozdobíme kůrou z citrusů.

negroni-web 

Negroni je dnes již legendární koktejl, který byl prvně namíchán v roce 1919 když Camillo Negroni v kavárně Casoni ve Florencii požádal barmana, aby mu jeho oblíbený drink Americano udělal silnějším, barman tehdy přidal gin. Negroni Twist je obměnou původního koktejlu, Diplomático Mantuano koktejlu přidává ještě větší tropičtější nádech, ale s výrazně suším koncem. 

Old Fashioned Twist

Ingredience: 50 ml Diplomático Reserva Exclusiva, 5 ml cukrový sirup, 3 lžičky Angostura bitter.

Všechny ingredience vložíme do sklenice na míchání společně s ledem a pořádně zamícháme. Scedíme do sklenice na whisky a přídáme velký kus ledu, můžeme dozdobit kúrou z citrusu.     

old-fashioned-web 

Old Fashioned drink započal svou dráhu v roce 1860, kdy byl připravován s ginem. O několik desetiletí později se tento drink začal připravovat s bourbonem, první byl barman James E. Pepper v klubu Pendennis v Louisville, Kentucky. Old fashioned Twist nahrazuje bourbon Diplomáticem Reserva Exclusiva, je až těžko uvěřitelný, jak tento rum dokonale nahrazuje bourbon a leckdo řekne že jej i převyšuje. Old Fashioned Twist je dokonalou směsí plné hořké a citrusové chuti. 

Royal Bermuda Yacht Club

Ingredience: 60 ml Diplomático Mantuano, 20 ml limetková šťáva, 5 ml Triple sec.

Vše vlijeme do boston shakeru a zasypeme ledem, pořádně protřepeme a scedíme do vychlazené sklenice na nožičce. Dozdobíme plátkem limetky.

bermuda-web

Drink je pojmenován po klubu britského námořnictva, který vznikl v roce 1840. Typický tropický koktejl. Spojuje sladkou a kyselou chuť s lehkým nádechem koření.

Mary Pickford

Ingredience: 50 ml Diplomático Mantuano, 40 ml ananasový džus, 5 ml grenadina, 6 lžiček šťávy z třešní, 6 lžiček Martini Dry.

Vše vlijeme do boston shakeru a přidáme led. Pořádně protřepeme, abychom drink pořádně vychladili a chutě propojili. Scedíme a vlijeme do sklenice na nožce. Můžeme dozdobit listem z ananasu.

mary-pickford-web

Mary Pickford byla slavná kanadsko-americká herečka. V roce 1920 se vybrala s několika dalšíma hvězdami na výlet do Havany, kde velice zapůsobila na personál ve slavném hotelu Nacional, tak moc, až vytvořili drink, který nese její jméno. Originál byl míchán s bílým rumem, ale v tomto případě Diplomático Mantuano propůjčuje drinku daleko větší tropičtější chuť a přidává lehký kořeněný nádech.

Sazerac Twist 

Ingredience: 40 ml Diplomático Reserva Exclusiva, 20 ml koňak, 5 ml cukrový sirup, 3 lžičky Peychaud bitter, absint

Krom absintu vlijeme všechny ingredience do sklenice na míchání, přidáme led a pořádně zamícháme, poté scedíme do sklenice na whisky. Okraj sklenice potřeme absintem.

sazerac-twist-web

Tento drink je variací známějšího „Cognac or whiskey cocktail“ a nese jméno po značce Sazerac, která vyráběla koňak a přišla s nápadem na drink, kde bude hlavní ingrediencí koňak. Originálně se tento drink podával se žitnou whisky. Sazerac Twist s Diplomático Reserva Exclusiva přepujčuje tomuto koktejlu kapku diplomacie a dělá z něj dokonalý koktejl pro dlouhé a pomalé večery.  

Daiquiri

Ingredience: 50 ml Diplomático Planas, 20 ml limetkový džus, 15 ml cukrový sirup.

Všechny ingredience smícháme společně s ledem ve sklenici na míchání. Scedíme a podáváme ve sklence na nožičce. V letních měsících můžeme do sklenice přidat i drcený led. Nakonec dozdobíme plátkem limety.

Daiquiri-web

Daiquiri je králem jednoduchosti, perfektním příkladem vyvážené sladké a kyselé chuti. Za použití Diplomático Planas ucítíme v drinku i kokosové tóny, bílou čokoládu a vanilku.

Naked but Not Quite Martini

Ingredience: 50 ml Diplomático Planas, 10 ml Martini, lžička sherry.

Všechny ingredience přidáme do mixing glass společně s ledem. Promícháme a scedíme do sklenky na nožičce. Podáváme s olivou.

 Naked-but-not-quite-web

Původně je tento drink míchán s ginem, Diplomático Planas v drinku vytváří zajímavou směs tropických chutí společně s klasickým Martini.

Pan Alfréd přeje Na zdraví!  

Affiliate program